Zaklada ROCKWOOL

Zaklada je najveći pojedinačni dioničar ROCKWOOL International A/S s 23% dionica

Dobrotvornu međunarodnu Zakladu ROCKWOOL osnovalo je 1981. godine šest članova obitelji Kähler, svaki s doprinosom 25% vlastitih dionica. Zaklada ima dva primarna cilja: informirati javnost putem omogućavanja pouzdanih nezavisnih istraživanja i pomoći u pružanju odgovora na izazove u društvu.

Zaklada ROCKWOOL pruža podršku znanstvenim, humanitarnim, umjetničkim i društvenim ciljevima diljem svijeta.  Odjel za istraživanja ove Zaklade jedna je od najuglednijih danskih institucija za stručno savjetovanje o društvenim i gospodarskim temama. Njihovo istraživanje o danskom zdravstvenom sustavu koristile su različite vlade, s obje strane političkog spektra, s ciljem unaprjeđenja skrbi o bolesnima.

Ova neprofitna organizacija pružala je pomoć u osiguravanju hrane u Tanzaniji, u mirovnim projektima u Libanonu, kao i pomoć djeci bez roditelja oboljeloj od AIDS-a u Zambiji.

Od samog osnutka, bavljenje pitanjima održivosti socijalnog društva u središtu je rada Zaklade. Rad je trenutno usmjeren na pet područja: imigracija i integracija; porez i rad na crno; korištenje vremena i radno vrijeme; marginalizirane skupine i rizično ponašanje te posebno važno područje: nezaposleni i neškolovani mladi.

2015. godine Zaklada je donirala više od 6,3 milijuna eura. 2015. godine Zaklada je donirala više od 6,3 milijuna eura.

Znanstveni odjel Zaklade ROCKWOOL jedna je od najvjerodostojnijih institucija za društveno i gospodarsko istraživanje u Danskoj.

23% dividendi ROCKWOOL Grupe namjenjeno je humanitarnom djelovanju Zaklade.

Financijska izvješća i informacije za dioničare
Back