Održiva izolacijska rješenja

Održiva izolacijska rješenja

o nama

ROCKWOOL Adriatic d.o.o. je poslovna jedinica koja se bavi prodajom i distribucijom izolacije od kamene vune na području južnog europskog ogranka ROCKWOOL Grupe.

Prodajnom mrežom pokriva tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. ROCKWOOL ADRIATIC ima tvornicu Istri, u Potpićnu. 

Glavno područje poslovanja poduzeća ROCKWOOL Adriatic je protupožarna, zvučna i toplinska izolacija za zgrade i industriju, koja se može podijeliti na nekoliko segmenata:

  • ravni krovovi 
  • kosi krovovi i potkrovlja 
  • podovi i pregradni zidovi 
  • kontaktne i ventilirane fasade 
  • industrijske i tehničke izolacije 
  • zaštita konstrukcije od požara 

Zapošljavamo oko 150 osoba, od toga većinu u tvornici u Istri, dok je prodajni ured, služba za kupce i odjel komunikacija smješten u Zagrebu. 

Povijest ROCKWOOL Grupe

Povijest naše tvrtke seže stoljeće unatrag, kada su početkom 1900. otkrivene izuzetne karakteristike kamene vune.

Sve je započelo na otočju Hawaii, gdje se kao prirodnu pojavu moglo pronaći vuneni materijal kako visi s drveća nedaleko aktivnog vulkana Kilauea. Kada su znanstvenici otkrili kako taj materijal pruža izvanrednu zaštitu od požara te izuzetne toplinsko izolacijske karakteristike, započeli su s razvojem procesa kako bi se taj materijal komercijalno proizvodio.  

Gustav Kahler je 1937. godine princip vulkana doveo u Dansku te je pokrenuta prva tvornica nedaleko Kopenhagena, proizvodeći izolaciju za zgrade koja se mogla nositi s oštrom danskom klimom. 

Nakon što se dokazala kod kuće, tvrtka se počela širiti izvan zemlje, najprije u Njemačkoj, a nakon toga diljem Europe i svijeta. Danas ROCKWOOL ima svoje poslovanje u više od 30 zemalja – s proizvodnjom na 14 teritorija, od Kanade na zapadu do Malezije na istoku. 

Tvornica u Potpićnu u Istri počela se graditi 2006. godine i bila je tada najveće greenfield ulaganje ostvareno u Hrvatskoj. Danas je investicija vrijednija od 110 milijuna EUR, a tvornica se prostire na gotovo 50 hektara unutar poduzetničke zone Pićan jug. Godišnji kapacitet tvornice koja koristi jednu od najnaprednijih tehnologija proizvodnje kamene vune je 120.000 tona po proizvodnoj liniji. 

Jedinstvene prednosti kamene vune

Izolacija od kamene vune izrađena je od jednog od najbogatijih prirodnih resursa - vulkanske stijene. Ne samo da se radi o prirodno obnovljivom i održivom materijalu, on isto tako predstavlja jedinstvenu kombinaciju karakteristika i prednosti koje čine temelj našeg poslovanja. Svi naši izolacijski materijali izvrsno štite od požara, buke pružajući toplinsku zaštitu. Uz to, oni su dugotrajni i održivi, stoga i ekonomski prihvatljiv izbor.

U korak s izazovima
[Translated] Sustainability U korak s izazovima
[Translated] Sustainability

U korak s izazovima

Naši proizvodi pomažu vam ispuniti izazove suvremenog života - postići ugodne i sigurne uvjete uz učinkovito raspolaganje resursima.
naši ciljevi

Naše reference

Promijenite svijet koji vas okružuje
Promijenite svijet koji vas okružuje

Promijenite svijet koji vas okružuje

saznajte više
Back