Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje

DOP u ROCKWOOL GRupi

ROCKWOOL Grupa želi biti dobar susjed u svim lokalnim zajednicama u kojima djeluje, širem društvu i globalnom okruženju. To je obveza koja je započela 1950-ih, mnogo prije nego što je društveno odgovorno poslovanje postalo popularno, a i danas se nalazi u srcu vrijednosti ROCKWOOL Grupe. Nadalje, o DOP-u se izvještava i u sklopu Godišnjeg izvješća (Annual report).

 

Odgovorno ponašanje na lokalnoj razini
Na lokalnoj razini blisko surađujemo sa školama, općinskim vijećima i stanovnicima kako bismo zajednicu informirali o novostima na svim našim proizvodnim lokacijama. Pazimo i na to da buka koja nastaje tokom našeg rada ili transporta bude na najnižoj mogućoj razini.

Gotovo od samih početaka rada tvornice u Istri podupiremo inicijative lokalne zajednice kroz program '7 latica Rockwoolova cvijeta'. Danas smo prepoznati kao kao odgovoran i pouzdan partner u regiji, podupiremo projekte koje upravo stanovnici ovog područja ističu kao kvalitetne i iznimno važne, a koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života na dobrobit svih.

Briga o našim zaposlenicima
Uvijek se trudimo poticati naše zaposlenike. Tako smo tijekom godina razvili sustav koji omogućuje našim zaposlenicima povoljnije uvjete za kupovinu izolacijskog materijala kako bi i sami uvidjeli prednosti koje pruža proizvod koji nastaje kao rezultat njihovog rada. 

Zaklada ROCKWOOL 

Međunarodna Zaklada ROCKWOOL, koju je 1981. godine osnovala obitelj Kähler, pruža podršku znanstvenim, humanitarnim, umjetničkim i društvenim ciljevima diljem svijeta.  Odjel za istraživanja ove Zaklade vjerojatno je najuglednije dansko tijelo za stručno savjetovanje o društvenim i gospodarskim temama. Njihovu studiju o danskom zdravstvenom sustavu koristile su različite vlade, s obje strane političkog spektra, s ciljem unaprjeđenja skrbi o bolesnima.

Ova neprofitna organizacija koja kontrolira oko četvrtine dionica tvrtke ROCKWOOL International, pružala je pomoć u osiguravanju hrane u Tanzaniji, u mirovnim projektima u Libanonu, kao i pomoć djeci bez roditelja oboljeloj od AIDS-a u Zambiji.

Pošaljite nam zahtjev za donaciju ili sponzorstvo.

ISPUNITE OBRAZAC

Više o našem društveno odgovornom poslovanju

Godišnje izvješće (Annual Report)

O društveno odgovornom poslovanju izvještavamo u godišnjem izvješću
Back