4. GENERACIJA STIPENDISTA

ROCKWOOL danas dodijelio prestižne stipendije

U sklopu projekta „Je li plava boja vaše latice?“ kojeg provodimo četvrtu godinu za redom danas smo dodijelili prestižne stipendije odabranim učenicima i studentima. Iako smo prethodnih godina dijelili po 9 stipendija, ove smo godine zbog velikog broja iznimno atraktivnih molbi odlučili taj broj povećati na čak 12.

  • Studentima 30.000 kuna
  • Učenicima 10.000 kuna
  • u 4 godine izdvojili smo 830 tisuća kuna za stipendije


Tako će ove godine novih 12 studenata i učenika ući u prestižan klub stipendista ROCKWOOL. Kriterij ulaska u ovaj klub je isključivo njihovo znanje, ostvareni rezultati, ali i upornost i motiviranost.

Iz tog smo razloga, a unatoč krizi, odlučili povećati ovogodišnji budžet za stipendije na 240 tisuća kuna. Time želimo pokazati koliko je obrazovanje važno za gospodarstvo jedne zemlje. Smatramo da ćemo iz krize izaći isključivo znanjem i radom, a upravo su to vrline koje krase ROCKWOOL stipendiste.

Stipendijom od 30 tisuća kuna svaki će student tijekom ove akademske godine roditeljima olakšati skupo školovanje dok će učenici srednjih škola ukupno dobiti 10 tisuća kuna.

Stipendije su dobili učenici i stipendisti s područja Istre; od najbližih općina Pićan, Kršan i Sv. Nedjelja koje okružuju tvornicu, preko Rapca i Labina do Pule i Vodnjana. Ipak, ove smo godine odlučili jednu stipendiju dodijeliti studentu izvan Istre, budući da je naša tvornica hrvatska, opskrbljuje cijelo hrvatsko tržište, pa smo stoga odlučili nagraditi i motivirati jednog studenta izvan granica Istre.

Plava latica ove je godine u rukama sljedećih studenata i učenika:

Studenti:

Jean Petrić, Sv.Nedelja, Tehnički fakultet u Rijeci
Martina Lukež, Pićan, Filozofski fakultet u Zagrebu
Dijana Majstorović, Potpićan, Medicinski fakultet u Zagrebu
Andrea Demetlika, Labin, Fakultet strojarstva i brodogradnja u Zagrebu
Dea Milovan, Vodnjan, Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
Kristijan Bakarić, Kutina, Rudarsko geološko naftni fakultet u Zagrebu


Učenici:

David Vozila, Kršan, Srednja škola Mate Blažina
Katarina Mucić, Labin, Prirodoslovno matematička gimnazija u Zagrebu
Verner Vlačić, Rabac, Prirodoslovno matematička gimnazija u Rijeci
Anđela Blažević, Pazin, Opća gimnazija Jurja Dobrila u Pazina
Marija Pezić, Pula, Tehnička škola u Puli
Zoran Krišto, Pula, Opća gimnazija u Puli
Ukupno u 4 godine izdvojili smo 830 tisuća kuna za stipendije.

Inače smo u sklopu projekta „7 latica ROCKWOOL cvijeta“ do sada ukupno poduprijeli 116 projekata lokalne zajednice, u koje smo uložili nešto više od 5 milijuna kuna od 2008. do 2011. godine.

Gledajući samo 2011. godinu, zajedno s lokalnim stanovništvom realizirali smo 37 različitih projekata u koje smo uložili nešto više od pola milijuna kuna.

Svake godine kroz naš cvijet jača suradnja s lokalnom zajednicom i ona postaje sve prisnija i kvalitetnija, na što smo jako ponosni.

Anđelka Toto-Ormuž
Voditeljica odjela za komunikacije i marketing
ROCKWOOL Adriatic d.o.o.

18.10.2018.

Raspisali smo 11. godinu zaredom natječaj za stipendije

Već 11 godina zaredom u sklopu projekta raspisali smo natječaj za prestižne učeničke i studentske stipendije. Komu će ove godine pripasti jednogodišnja studentska stipendija u iznosu od 30.000 kuna…
26.7.2018.

Arhiva novosti

RE:EASA je projekt koji je okupio u Rijeci 600 studenata arhitekture iz cijelog svijeta u sklopu kojeg će se kroz dva tjedna održavati 15 radionica. Ponuditi će kreativna rješenja za revitalizaciju…
23.3.2018.

ROCKWOOL u Zagrebu na svečanosti okupio više od 200 partnera i suradnika

Pored poslovnih planova, uzvanicima su na jučerašnjoj svečanosti u Zagrebu predstavljeni novi ROCKWOOL proizvodi iz obitelji Frontrock za kontaktne fasade: Frontrock Casa, Max Plus i Reno. Uz…
20.3.2018.

Nagradu Zlatni indeks već četvrtu godinu zaredom osvojio ROCKWOOL

Udruga eSTUDENT danas je na svečanoj dodjeli u Muzeju Mimara dodijelila nagrade Zlatni indeks. Nagrađuju se poduzeća koja su najviše pridonijela kvaliteti studentskoga života, njihovom obrazovanju te…
12.2.2018.

SIKD i ROCKWOOL Adriatic zajednički dogovorili još bolja i veća primanja radnika u tvornici

Dogovor između sindikata i vodstva tvrtke je dobar primjer suradnje na zadovoljstvo svih zaposlenih U tvornici ROCKWOOL Adriatic danas je uspješno zaključen dodatak kolektivnom ugovoru kojim će…
  • 1
  • 2
Back