OBJAVA ZA MEDIJE, Pićan

ROCKWOOL Adriatic je po deseti, jubilarni put dodijelio prestižne stipendije studentima

Danas je u tvornici kamene vune ROCKWOOL Adriatic u Pićnu održana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sedmero studenata.

Riječ je o desetoj, jubilarnoj generaciji u okviru projekta  „Je li plava boja vaše latice?“ kojim se stipendiraju natprosječni učenici i studenti.

Svaki od sedam studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna. Projekt je prepoznala i studentska udruga eSTUDENT koja ga je tri godine zaredom nagradila Zlatnim indeksom za najbolji program stipendiranja.

Ove godine je uvedena novina kojom je osim financijske potpore, stipendistima omogućeno ne samo obavljanje plaćene dvomjesečne prakse već i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

„Uključujući ovu 10. generaciju ukupno smo do sada stipendirali 87 izuzetnih mladih osoba u koje smo investirali nešto više od dva milijuna kuna. Namjerno kažem investirali, jer taj novac smatramo najboljom investicijom kako u njihov osobni razvoj tako i u razvoj cijelog društva. Vjerujemo da ćemo i ovoj generaciji biti dodatan poticaj da nastave s postizanjem iznadprosječnih rezultata, baš kao što smo to bili svim prethodnim generacijama.“, izjavila je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova.

Na svečanosti prisutnima se obratio i direktor tvornice, Aleks Fonović koji se osvrnuo i na poslovnu 2017. godinu: “Jako smo zadovoljni poslovnim rezultatima u ovoj godini je su još bolji od inače rekordne 2016. godine. Ali isto tako projekcije za 2018. godinu već sada govore da će sljedeća godina biti još bolja.

To je velikim dijelom rezultat povećanja opsega energetskih obnova zgrada i sve veće svijesti građana koliko je važno u fasade ugrađivati negorive materijale kao što je kamena vuna. Takvim zahtjevima tržišta ne bi bilo moguće odgovoriti bez truda naših vrijednih zaposlenika. Sljedeće godine ćemo zbog rasta poslovanja ulagati u proširenje skladišnih kapaciteta i parkirališta za kamione čime ćemo povećati razinu sigurnosti u prometu.”

Dobitnici ovogodišnji stipendija su Marko Vukić, Ivan Filiplić, Srećko Kokorović, Antonela Čolić, Aleksandra Krizmanić, Antonela Merlić i Marin Antolović.  

Dopustite da vam ih predstavimo (pogledajte fotografije svakog pojedinačno u našem slajderu ispod ovog teksta, op. ur.).


MARKO VUKIĆ - iz Labina, student je druge godine Ekonomskog fakulteta Rijeka (Studij Poslovne ekonomije – menadžment) i pete godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

Demonstrator je na kolegiju Europsko pravo I na Pravnom fakultetu te. Od akademske godine 2014./15. član je ELSA-e (The European Law Students' Association) Rijeka te je pomagao u nekim od projekata (npr. Korzo ljudskih prava). 

Sebe u najkraćim crtama opisuje kao prilagodljivu osobu koja se zna dobro organizirati. „Natjecateljskog sam, ali također i timskog, duha. Pritisak mi ne stvara probleme te zapravo veoma dobro funkcioniram pod njime. Iznimno sam znatiželjna osoba koja gleda iskoristiti svaku priliku za dodatnim usavršavanjem i radom na sebi. Trudim se stvari sagledati objektivno uz dozu optimizma“.

IVAN FILIPLIĆ - iz Lindara blizu Pazina, student je prve godine diplomskog studija na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Završio je preddiplomski studij strojarstva s odličnim uspjehom i uspješno je odradio stručnu praksu u Kazahstanu te je aktivan član Adria Hydrofoil tima. Za sebe kaže da je društven, komunikativan i marljiv. „Volim stjecati nova znanja i odrađivati razne studentske poslove. Volim putovati, baviti se sportom, a član sam Boćarskog kluba Lindar“.

SREĆKO KOKOROVIĆ - iz Pule, student je prve godine diplomskog studija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
„Moje prvo veliko postignuće, za mene i najznačajnije, je sudjelovanje u projektu izrade električnog vozila. Tijekom rada na električnom vozilu u Tehničkoj školi Pula stekao sam mnoga praktična znanja koja su mi bila motiv da nastavim sa svojim daljnjim obrazovanjem“, kaže Srećko, koji sebe opisuje kao uzornu i odgovornu osobu koja je motivirana za daljnji napredak u svojoj karijeri. „Odlučan sam u odlukama za koje smatram da su ispravne, ne bježim od problema i ne bojim se nepoznatog.“ Osim zalaganja na fakultetu smatra da je bitno svoja znanja i vještine primijeniti u slobodno vrijeme kako bi povezali teoriju s praksom. „U mom slučaju, izrađujem daljinski upravljanu letjelicu - dron te sitne ugradbene uređaje koji su usko vezani za elektrotehniku“, ističe Srećko.

ANTONELA ČOLIĆ - iz Zagreba, diplomirala je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu i sada je na specijalističkom studiju požarnog inženjerstva u trajanju od jedne godine na istom fakultetu. Kao svoje najveće postignuće ističe nagradu za najbolji diplomski rad u 2017. godini u Hrvatskoj, kaže da ju ljudi koji ju poznaju opisuju kao pozitivnu i vrijednu osobu. „Ja bih se opisala kao veselo-predano-upornu osobu“, kaže Antonela koja jako voli voziti bicikl i slagati puzzle.

ALEKSANDRA KRIZMANIĆ - iz Pazina, studentica je druge godine diplomskog studija Znanosti o okolišu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.
Kao svoje najveće postignuće dosad ističe izlaganje znanstvenog rada na međunarodnom simpoziju studenata biologije SymBioSE u Švedskoj te volontiranje u udruzi Plavi anđeo.
„Vesela sam, opuštena i emotivna osoba! Nastojim uvijek dati svoj maksimum u svemu što radim!“, opisuje sebe Aleksandra, koja voli boravak u prirodi, planinarenje, vožnju biciklom, odlazak u kazalište, a povrh svega glazbu.

ANTONELA MERLIĆ - iz Pazina studentica je druge godine diplomskog studija Komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
Antonela se može pohvaliti s nekoliko nagrada za najbolju fotografiju, a članica je udruge komunikologije i novinarstva Komuna. „Svake godine organiziramo humanitarni božićni sajam i prikupljenim sredstvima uljepšamo Božić jednoj obitelji. Prošle godine su to bili dvoje kolega u teškoj financijskoj situaciji“, kaže Antonela.
Za sebe kaže da je pomalo tvrdoglava i vrlo uporna osoba koja kada si zacrta cilj mora ga i ostvariti. „Kada me nešto zanima, vrlo sam motivirana i tome se posvetim 100% i tada postajem perfekcionist u onome što radim. Marljiva sam osoba i volim raditi“, kaže Antonela koja je po završetku srednje škole krenula raditi tijekom turističkih sezona i dosad ih odradila pet. “.

MARIN ANTOLOVIĆ - iz Brajkovići blizu Pazina, na drugoj je godini diplomskog studija Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu. Među 10 % je najboljih studenata na fakultetu gdje je i demonstrator, a može se pohvaliti i sudjelovanjem u raznim stručnim projektima. „Uporan sam, odgovoran, ambiciozan, društven te pozitivna i vedra osoba“, kaže za sebe Marin, koji voli putovanja, ali voli i pomagati drugima. Jako je privržen obitelji i uvijek spreman na nove izazove.

Upoznajte naše stipendiste 10 generacije

18.10.2018.

Raspisali smo 11. godinu zaredom natječaj za stipendije

Već 11 godina zaredom u sklopu projekta raspisali smo natječaj za prestižne učeničke i studentske stipendije. Komu će ove godine pripasti jednogodišnja studentska stipendija u iznosu od 30.000 kuna…
26.7.2018.

Arhiva novosti

RE:EASA je projekt koji je okupio u Rijeci 600 studenata arhitekture iz cijelog svijeta u sklopu kojeg će se kroz dva tjedna održavati 15 radionica. Ponuditi će kreativna rješenja za revitalizaciju…
23.3.2018.

ROCKWOOL u Zagrebu na svečanosti okupio više od 200 partnera i suradnika

Pored poslovnih planova, uzvanicima su na jučerašnjoj svečanosti u Zagrebu predstavljeni novi ROCKWOOL proizvodi iz obitelji Frontrock za kontaktne fasade: Frontrock Casa, Max Plus i Reno. Uz…
  • 1
  • 2

ROCKWOOL Adriatic d.o.o.

ROCKWOOL Adriatic d.o.o., sa sjedištem i tvornicom u Istri te prodajnim uredom u Zagrebu, bavi se proizvodnjom i distribucijom kamene vune, protupožarne, zvučne i toplinske izolacije za primjenu u zgradama i industriji.

Proizvedena u Hrvatskoj, naša rješenja pridonose održivoj gradnji, povećanju energetske učinkovitosti i unaprjeđenju zaštite od požara. Upoznajte naše proizvode.

kontaktirajte nas

Kontakt za medije

Želite saznati više o radu naše tvornice, o kamenoj vuni i njezinim prednostima, o energetskoj učinkovitosti ili vas zanimaju druge teme kojima se bavimo, slobodno nam se obratite.

Voditeljica korporativnih poslova

Anđelka Toto-Ormuž

Phone: +385 1 6052 149 Email: andelka.toto-ormuz@rockwool.com
Back