OBJAVA ZA MEDIJE

ROCKWOOL raspisao jubilarni 10. natječaj za stipendije

Već 10 godinu zaredom u sklopu projekta Je li plava boja vaše latice? tvrtka ROCKWOOL Adriatic raspisuje natječaj za učeničke i studentske stipendije.


Komu će ove godine pripasti jednogodišnja studentska stipendija u iznosu od 30 tisuća kuna odnosno učenička od 10 tisuća kuna saznat ćemo tijekom prosinca, a natječaj je otvoren do 6. studenog.


„Kroz 9 generacija ukupno smo do sada stipendirali 80 izuzetnih mladih osoba i uvidjeli smo da smo im bili dodatan poticaj da nastave s postizanjem iznadprosječnih rezultata. Upravo nam je to i bio cilj. I zato uloženih 1.860.000 kuna smatramo najboljom investicijom u razvoj lokalne zajednice. Najveća novina ovog natječaja je da od sada osim stipendija našim stipendistima nudimo i praksu kao i mogućnost zapošljavanja nakon školovanja“, izjavila je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova.

Pročitajte u nastavku više o natječaju i uvjetima, i posjetite našu aktivnu stranicu Stipendije koja prati najnovija događanja na tu temu.  

Uvjeti prijave na natječaj

Veliko nam je zadovoljstvo i čast poticati vrijedne i talentirane učenike i studente te ih nagraditi za ostvarene rezultate. Stoga vas pozivamo da se prijavite na natječaj kako biste ostvarili pravo na ove vrijedne učeničke i studentske stipendije.

Iznos učeničke stipendije je 10.000 kn za vrijeme trajanja školske godine 2017./2018.

Iznos studentske stipendije je 30.000 kn za vrijeme trajanja akademske godine 2017./2018.


Poziv je namijenjen svim učenicima koji su:

• redovito upisani u 2., 3. ili 4. razred strukovne srednje škole tehničkog usmjerenja 
• postigli najmanje vrlo dobar opći uspjeh tijekom dosadašnjeg srednjoškolskog obrazovanja i zapažene rezultate izvan nastave
• uzornog ponašanja


Pravo na dodjelu stipendije imaju studenti koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

• studenti određenih tehničkih i društvenih fakulteta i visokih učilišta - popis studijskih programa pogledajte na našoj aktivnoj stranici Stipendije u dijelu Najčešća pitanja
• redovito su upisani u 2. ili višu godinu preddiplomskog studija, 1. ili višu godinu diplomskog studija te studenti postdiplomskih studija istih usmjerenja koji nisu u radnom odnosu 
• nisu ponavljali godinu studija 
• imaju prosjek svih dosadašnjih ocjena tijekom studija 3,5 ili više

Prednost ostvaruju izvrsni učenici i studenti završnih razreda, odnosno godina, a koji su državljani Republike Hrvatske s područja Istre.

Stipendirani učenici i studenti dužni su obaviti praksu u trajanju od 2 mjeseca u našoj tvrtki najkasnije do 30.9.2018. ukoliko budemo imali takvu mogućnost i potrebu, a u dogovoru s korisnicima stipendije.

Stipendirani učenici i studenti dužni su javiti se tvrtki ROCKWOOL Adriatic d.o.o. odmah po završetku školovanja te ukoliko im tvrtka ponudi radno mjesto dužni su ga prihvatiti i ostati u radnom odnosu najmanje jednu godinu, osim ako davatelj stipendije ne donese drugačiju odluku.

Ukoliko primatelj stipendije tu ponudu odbije, dužan je vratiti ukupan iznos isplaćene stipendije.

Detalji oko zasnivanja radnog odnosa biti će regulirani ugovorom o stipendiranju.

Prijava mora sadržavati sljedeće:
• zamolbu/motivacijsko pismo (do jedne kartice teksta) 
• životopis
• potvrdu o redovnom upisu u školsku/akademsku godinu
• fotokopiju osobne iskaznice i domovnice
• učenici: fotokopije svjedodžbi svih dosad završenih razreda srednje škole
• studenti: prijepis svih ocjena s izračunatim prosjekom ocjena i brojem ostvarenih ECTS-a (preddiplomski i diplomski studij), a studenti poslijediplomskog dodatno i diplomu o završenom diplomskom studiju 
• prijave za stipendiju za poslijediplomski studij trebaju sadržavati i sažet opis dosadašnjeg rada te obrazloženje potrebe poslijediplomskog studija


Prijava dodatno može sadržavati:
- preporuke profesora u ovjerenim i zatvorenim omotnicama
- preslike potvrda o osvojenim nagradama
- preslike potvrda o ostalim izvannastavnim aktivnostima i postignućima

Sve navedene dokumente ljubazno vas molimo dostavite preporučenom pošiljkom najkasnije do 6. studenog 2017. na adresu:

ROCKWOOL Adriatic d.o.o.
Je li plava boja vaše latice?
Poduzetnička zona Pićan Jug 130, Zajci
52 333 Potpićan

Nepotpune prijave nećemo razmatrati. Rezultati natječaja biti će objavljeni u prosincu ove godine na našoj web stranici i u medijima. S dobitnicima stipendija sklopit ćemo ugovor kojim će se precizirati međusobna prava i obveze.

18.10.2018.

Raspisali smo 11. godinu zaredom natječaj za stipendije

Već 11 godina zaredom u sklopu projekta raspisali smo natječaj za prestižne učeničke i studentske stipendije. Komu će ove godine pripasti jednogodišnja studentska stipendija u iznosu od 30.000 kuna…

ROCKWOOL Adriatic d.o.o.

ROCKWOOL Adriatic d.o.o., sa sjedištem i tvornicom u Istri te prodajnim uredom u Zagrebu, bavi se proizvodnjom i distribucijom kamene vune, protupožarne, zvučne i toplinske izolacije za primjenu u zgradama i industriji.

Proizvedena u Hrvatskoj, naša rješenja pridonose održivoj gradnji, povećanju energetske učinkovitosti i unaprjeđenju zaštite od požara. Upoznajte naše proizvode.

kontaktirajte nas

Kontakt za medije

Želite saznati više o radu naše tvornice, o kamenoj vuni i njezinim prednostima, o energetskoj učinkovitosti ili vas zanimaju druge teme kojima se bavimo, slobodno nam se obratite.

Voditeljica korporativnih poslova

Anđelka Toto-Ormuž

Phone: +385 1 6052 149 Email: andelka.toto-ormuz@rockwool.com
Back