Svečano otvoren obnovljeni most u Tupljaku

Nedavno obnovljen i stavljen u funkciju most preko rijeke Raše, danas su svečano otvorili župan Valter Flego, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robi Zgrablić te direktor tvornice kamene vune Aleks Fonović.

Pridružili su im se i načelnik Općine Pićan, Ivan Franković i zamjenik načelnika Kršana Roman Carić budući da most povezuje ove dvije općine te je ujedno i jedini put do industrijske zone u Pićnu.

„Radovi na sanaciji mosta preko rijeke Raše pokrenuti su zbog dotrajalosti i oštećenja te time i posljedične nesigurnosti korištenja istog. Prometna povezanost s poslovnom zonom Pićan odvijala se putem privremenog nasipa preko rijeke Raše. Iako ovaj projekt nije bio tehnički jako zahtjevan, došlo je do nepredviđene situacije zbog nabujale rijeke u rujnu koja je odnijela privremeni nasip zbog čega je bilo potrebno pronaći alternativni put do industrijske zone.

Slijedom navedenog Županijska uprava za ceste Istarske županije dopustila je promet teških vozila preko lokalnih cesta koje nisu uvjetne za teški promet a sve u cilju da se omogući nesmetan proizvodni proces u industrijskoj zoni te se ovim putem zahvaljujemo i mještanima koji svakodnevno koriste te lokalne ceste. Nakon regulacije vodostaja rijeke Raše obnovljen je razrušeni nasip te uspostavljena predviđena prometna povezanost. Uz obnovljeni most izvedena je pješačka staza kako bi se osigurao nesmetan i siguran prolaz pješaka preko rijeke Raše izjavio je Robi Zgrablić, ravnatelj ŽUC-a.

Mještani okolnih sela jedno su vrijeme bili odsječeni te su do glavne prometnice putovali obilaznim pravcem. Načelnici su izrazili zahvalnost svima na strpljenju te razumijevanju za prometne probleme. „Drago nam je da niti u jednom trenutku normalno funkcioniranje svih gospodarskih subjekata u industrijskoj zoni nije bilo ugroženo“, rekao je načelnik Franković.

"Izražavam zadovoljstvo zbog obavljene sanacije mosta te pogotovo zbog činjenice da je uz most izvedena i odvojena pješačka staza te će sigurnost svih sudionika u prometu od sada će biti na znatno višoj razini“, zadovoljno je izjavio zamjenik načelnika Općine Kršan Roman Carić.

Iznos cijele investicije je 2 milijuna kuna (s PDV-om) iz proračuna ŽUC-a, a tvrtka ROCKWOOL Adriatic za tu je namjenu donirala 200.000 kuna.

„Iako naša tvornica jest najveći generator prometa, ali nismo jedini i ovo je važna županijska cesta, kao odgovorna tvrtka odlučili smo financijski poduprijeti ovaj projekt. Mi kao veliki pokretač gospodarskih aktivnosti i jedan od najvećih izvoznika u Hrvatskoj već godinama smo prepoznati kao pouzdan partner koji radi na dobrobit zajednice“, izjavio je Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune.


Župan Valter Flego osvrnuo se na pitanje izgradnje alternativne ceste Išišće Kloštar. „I situacija s ovim mostom pokazala je da je ta alternativna cesta potreba. Ušla je u takozvani master plan hrvatskih cesta koje će se u narednom periodu izgraditi. Skratit će put iz pravca Učke do industrijske zone u Pićnu za oko 8 kilometara. Brojne će tvrtke i cijela lokalna zajednica osjetiti korist od ove obilaznice.

Sigurnost mještana će se podignuti na višu razinu te će se smanjiti i buka od prometa. Financijski će se pozitivno odraziti na prijevoznike zbog manje potrošnje goriva i vremenski će skratiti put. Neupitno će pridonijeti zaštiti okoliša zbog manjih emisija CO2 od ispušnih plinova vozila“, zaključio je župan Flego.

Most preko rijeke Raše danas su svečano otvorili župan Valter Flego, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robi Zgrablić te direktor tvornice kamene vune Aleks Fonović. Most preko rijeke Raše danas su svečano otvorili župan Valter Flego, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robi Zgrablić te direktor tvornice kamene vune Aleks Fonović.
18.10.2018.

Raspisali smo 11. godinu zaredom natječaj za stipendije

Već 11 godina zaredom u sklopu projekta raspisali smo natječaj za prestižne učeničke i studentske stipendije. Komu će ove godine pripasti jednogodišnja studentska stipendija u iznosu od 30.000 kuna…
26.7.2018.

Arhiva novosti

RE:EASA je projekt koji je okupio u Rijeci 600 studenata arhitekture iz cijelog svijeta u sklopu kojeg će se kroz dva tjedna održavati 15 radionica. Ponuditi će kreativna rješenja za revitalizaciju…
23.3.2018.

ROCKWOOL u Zagrebu na svečanosti okupio više od 200 partnera i suradnika

Pored poslovnih planova, uzvanicima su na jučerašnjoj svečanosti u Zagrebu predstavljeni novi ROCKWOOL proizvodi iz obitelji Frontrock za kontaktne fasade: Frontrock Casa, Max Plus i Reno. Uz…
  • 1
  • 2

ROCKWOOL Adriatic d.o.o.

ROCKWOOL Adriatic d.o.o., sa sjedištem i tvornicom u Istri te prodajnim uredom u Zagrebu, bavi se proizvodnjom i distribucijom kamene vune, protupožarne, zvučne i toplinske izolacije za primjenu u zgradama i industriji.

Proizvedena u Hrvatskoj, naša rješenja pridonose održivoj gradnji, povećanju energetske učinkovitosti i unaprjeđenju zaštite od požara. Upoznajte naše proizvode.

kontaktirajte nas

Kontakt za medije

Želite saznati više o radu naše tvornice, o kamenoj vuni i njezinim prednostima, o energetskoj učinkovitosti ili vas zanimaju druge teme kojima se bavimo, slobodno nam se obratite.

Voditeljica korporativnih poslova

Anđelka Toto-Ormuž

Phone: +385 1 6052 149 Email: andelka.toto-ormuz@rockwool.com
Back