Kamena vuna je održiv izbor

Kamena vuna je održiv izbor

Prednosti KAMENE VUNE: Održivost

ROCKWOOL izolacija ne samo da pomaže u gradnji održivih zgrada, već je također izrađena od prirodnog materijala, i proizvedena na način održive proizvodnje.

Kamen - prirodni, obnovljivi resurs

Svi ROCKWOOL proizvodi su izrađeni od kamene vune koja se dobiva iz mješavine prirodnih vulkanskih stijena, dijabaza ili bazalta. Ova vrsta stijene je obnovljvi i široko rasprostranjeni prirodni materijal, ali jednako je važno i to da naš visokotehnološki postupak proizvodnje svih naših proizvoda za izolaciju bude održiv i ekološki prihvatljiv.

Velika energetska ušteda

Jedan od najboljih načina za smanjenje potrošnje energije u zgradi je postavljanje odgovarajuće izolacije. ROCKWOOL proizvodi od kamene vune doprinose velikoj uštedi energije i smanjenju emitiranja CO2, budući da novim i postojećim zgrada pružaju izdržljivu, učinkovitu i raznovrsnu toplinsku izolaciju. Ušteda energije koja se ostvari ugradnjom odgovarajuće izolacije će za samo nekoliko mjeseci premašiti energiju utrošenu za njenu proizvodnju. 

U većini slučajeva, pravilno postavljena izolacija može smanjiti energetske potrebe za grijanje ili hlađenje zgrade i do 70-90%. Pored toga, ROCKWOOL izolacija djeluje cijelo vrijeme i ne zahtijeva održavanje ili zamjenu. Drugim riječima, ugradnja izolacije je investicija koja će se jako brzo isplatiti i jako dugo trajati.

Recikliranje kamene vune

Tijekom godina, recikliranje smo uvrstili među ključne postavke našeg poslovanja, pa se danas ostaci vune koji nastaju prilikom procesa proizvodnje u tvornici potpuno recikliraju. Pored ovoga, u nekim državama nudimo i usluge recikliranja odrezanih ostataka, kao i otpada nastalog nakon preuređivanja ili rušenja zgrade, a koji je kombiniran s drugim otpadnim materijalima, za potrebe izrade nove kamene vune. Zadovoljni smo što zbog uspostavljenih procesa recikliranja tvrtka ROCKWOOL pomaže rješiti problem zbrinjavanja otpada, istovremeno smanjujući potrošnju novih sirovina. 

Prednosti 4 u 1

ROCKWOOL izolacija desetljećima održava isti visoki standard učinkovitosti. Pored izvrsnih toplinskih svojstava, ROCKWOOL proizvodi pružaju i nenadmašivu zvučnu izolaciju i protupožarnu zaštitu. 

Otkrijte brojne prednosti kamene vune

Nenadmašiva zaštita od požara
Nenadmašiva zaštita od požara

Nenadmašiva zaštita od požara

Saznajte više
Izvrsna akustika
Izvrsna akustika

Izvrsna akustika

Saznajte više
Dugotrajno rješenje
Dugotrajno rješenje

Dugotrajno rješenje

Saznajte više
Back