Od kamena do kamene vune

Pogledajte video o proizvodnji kamene vune.

Fasadne izolacijske ploče

FRONTROCK MAX E

Jedinstveno na tržištu - dvoslojne fasadne ploče

ROCKWOOL Frontrock MAX E ploče od kamene vune jedinstvene su jer u 1 ploči sadrže 2 gustoće.

Više o proizvodu i tehničke karakteristike

Obnovite svoju fasadu

Otvorite oči: pravo je vrijeme za obnovu fasade.

Razmišljate o obnovi fasade na svojoj kući ili zgradi? Želite poboljšati kvalitetu života u svom domu? Bacite oko na naša izolacijska rješenja od kamene vune - jedinstvene na tržištu - dvoslojne ploče Frontrock MAX E. Dugotrajna zaštita od požara i buke te hladnoće i vrućine.

Potencijal za energetsku uštedu

Potencijal za energetske uštede

Grijanje i hlađenje su ključni energetski potrošači,a većina ove energije uzaludno se troši zbog neadekvatne izolacije. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, više od 70% stambenog fonda u Hrvatskoj je izgrađeno prije 1980-e godine te ima minimalnu ili nikakvu toplinsku izolaciju.

ROCKWOOL izolacija osigurava ugodnu atmosferu u unutrašnjosti pružajući ugodnu i stabilnu unutarnju temperaturu između 20 i 26°C, neovisno o hladnim zimama ili vrućim ljetima. Energetski obnovljen dom trošit će manje energije za grijanje i hlađenje, što će se vidjeti već na prvom sljedećem računu za grijanje, odnosno električnu energiju.

Fasada s ROCKWOOL kamenom vunom ima mnoge prednosti:

  • štiti u slučaju požara (reakcija na požar Euroclass A1)
  • štiti od buke
  • štedi energiju za grijanje i hlađenje, odličan toplinski izolator
  • štiti od kondenzacije jer je kamena vuna paropropusna pa zidovu "dišu"
  • stabilnost na temperaturne promjene (osobito važno kod fasada tamnih boja)

Doprinos poboljšanju izgleda zgrada i očuvanju okoliša

Stanari uglavnom odlučuju obnoviti starije građevine koje imaju vidljive nedostatke kako bi poboljšali izgled i udobnost svog doma (trošna fasada, krov koji prokišnjava), iz zdravstvenih razloga (zamjena azbestnih materijala, plijesni i gljivice na zgradi), ali sve češće i zbog bolje energetske učinkovitosti objekta.

Što propisuje zakon?

  • zgrade preko 11m visine i javne zgrade kao što su bolnice, vrtići i škole, treba izolirati isključivo negorivom izolacijom kao što je kamena vuna (Pravilnik o otpornosti na požar i drugim zahtjevima koje građevine moraju zadovoljiti u slučaju požara, NN 29/2013).
  • Od 01.07.2013. godine sve nekretnine koje se daju u najam ili se prodaju moraju imati energetski certifikat (Pravilnik o energetskim pregledima građevina i energetskom certificiranju zgrada, 81/12, 29/13 i 78/13).

 

Odgovori na često postavljana pitanja

Kontaktirajte nas