Eiffelov toranj
Obnova simbola grada Pariza

Eiffelov toranj

REFERENCA

Tvrtka ROCKWOOL u Francuskoj odigrala je važnu ulogu u obnovi prestižnog Eiffelovog tornja. Tom je prilikom prvi kat tornja potpuno rekonstruiran i sada pruža svojim posjetiteljima priliku uživati u pogledu s visine od 57 metara iznad Pariza. 

Kat koji je obnovljen bio je zastario i nije zadovoljavao trenutne tehničke standarde. Isto tako, bio je neprikladan za osobe s invaliditetom jer im nije bio omogućen jednostavan pristup tornju. Nakon obnove ovaj simbol grada Pariza dostupan je i pristupačan svim posjetiteljima.

Poboljšane energetske performanse

Važan cilj koji se želio postići bio je znatno povećanje energetske učinkovitosti tornja kako bi se zadovoljili standardi i zahtjevi modernih građevina. Upravo s tim ciljem ugrađena je izolacija tvrtke ROCKWOOL u kombinaciji s raznim tehnologijama poput solarne toplinske energije, energije vjetra, hidroenergije, ponovnog korištenja kišnice i korištenja LED osvjetljenja. Na taj se način poboljšala cjelokupna energetska učinkovitost tornja.

Tvrtka ROCKWOOL u Francuskoj: "ponosni smo što možemo dati svoj doprinos" 

Generalni direktor tvrtke ROCKWOOL u Francuskoj Bernard Plancade: "Riječ je o velikom projektu koji plijeni pažnju medija diljem svijeta i ponosni smo što možemo dati svoj doprinos. Sa 7 milijuna posjetitelja godišnje jasno je da projektanti moraju obratiti posebnu pozornost na sigurnost tog prvog kata. Činjenica da smo odabrani za ovaj projekt pokazuje da naši proizvodi mogu naći svoje mjesto u ambicioznim i zahtjevnim projektima na globalnoj razini".

Rekonstrukciju su projektirali arhitekti tvrtke Moatti-Riviere, izvršila ju je tvrtka Bateg (grupacija Vinci), a pokrenulo ju je i financiralo društvo za upravljanje Eiffelovim tornjem, SETE.
Osim rekonstrukcije prvog kata projekt uključuje i:

  • Edukativni muzej
  • Obnovu restorana i trgovine
  • Obnovu recepcije i konferencijske dvorane
  • Potpuno ostakljivanje kata s rukohvatima koji pružaju prekrasan pogled na toranj i na trg
Pogled odozdo tijekom obnove 1. kata Pogled odozdo tijekom obnove 1. kata

Referentni projekti

Back