Obnova Opće bolnice Karlovac
Korištena je ROCKWOOL negoriva izolacija od kamene vune

Obnova Opće bolnice Karlovac

referencA

Uštede gotovo 4 milijuna kuna

Energetska obnova Opće bolnice Karlovac donijet će velike uštede od gotovo 4 milijuna kuna. Obnova je trajala nepunih 5 mjeseci, a završena je svečanom primopredajom krajem 2016. godine. Postignuti su svakako i viša kvaliteta radnog okruženja za sve zaposlenike te veći komfor za pacijente. Za vrijeme trajanja obnove bolnica je normalno funkcionirala iako dnevno prima i do 1500 pacijenata te ima više od 850 zaposlenih. 

U realizaciji investicije vrijedne više od 60 milijuna kuna sudjelovale su 32 hrvatske tvrtke dok je dnevno na gradilištu bilo i do 165 radnika

Zbog protupožarne zaštite ljudi i imovine korištena je ROCKWOOL negoriva izolacija od kamene vune na krovu i fasadi. 

Sveobuhvatnom obnovom postignuti su uvjeti za smanjenje potrošnje energije za 54 %:

  • izoliran je ravni krov i fasada
  • ugrađena učinkovitija stolarija te toplinske podstranice
  • uveden zemni plin
  • ugrađene dizalice topline i solarni kolektori
  • ugrađen novi sustav hlađenja
  • ugrađeni termostatski ventili
  • zamijenjena su rasvjetna tijela
  • 25% energije sada dolazi iz obnovljivih izvora

Pravi odabir materijala u obnovi ili izgradnji objekta ključan je u uštedi energije. Naši proizvodi nude rješenja koja pojednostavljuju dizajn, minimiziraju gubitak topline i djeluju kao protupožarna zaštita. Saznajte više o našoj ponudi proizvoda.

Energetski se obnavljaju i stambene zgrade

Uz energetsku obnovu ovakvih velikih i kompleksnih objekata, poput Opće bolnice Karlovac, Republika Hrvatska i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potiču i sufinanciraju i projekte energetske obnove stambenih zgrada.

U Hrvatskoj je do sada obnovljeno na stotine stambenih zgrada. Najveći broj zgrada obnovljen je izolacijom od kamene vune jer je zaštita u slučaju požara jako važna budući da kamena vuna ne gori i na taj način osigurava dodatne minute za sigurnu evakuaciju.

Pogledajte video o obnovi Opće bolnice Karlovac

Back