Energetska obnova obiteljskih kuća

Nakon što je  Vlada Republike Hrvatske osigurala 203 milijuna kuna za energetsku obnovu obiteljskih kuća, Fond za zaštitu okoliša krenuo je s dugoočekivanim javnim pozivom koji je otvoren do 1. rujna ove godine.

Programom Vlada želi potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, a što će smanjiti količinu potrebne energije za grijanje i hlađenje, odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvalitetu boravka u prostoru.

Građanima će se do 60% iznosa sufinancirati ugradnja toplinske izolacije na fasadi, podu i krovu, zamjena stolarije energetski učinkovitijom kao i  ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih novčanih sredstava.

Sredstva za energetsku obnovu
0

Fond sufinancira do
0

Maksimalni iznos za jedno kućanstvo
0

Kome su namijenjena sredstva?

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do tri stambene jedinice ili kvadraturu do 600 m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže. Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-prijave na javne pozive Fonda.

Fond je osigurao 32 milijuna kuna za financiranje energetske obnove kuća socijalno ugroženih građana. Prema socijalnim kriterijima, centri za socijalnu skrb će koordinirati energetske certifikatore kako bi najugroženijim građanima pomogli u prijavi.

Usluge certifikatora i trošak energetske obnove će ovim građanima Fond u potpunosti podmiriti.

photos, germany, schrägdach broschüre, house of money

Pogledajte primjenu ROCKWOOL proizvoda pomoću našeg alata za vizualni prikaz

Zašto odabrati ROCKWOOL izolacijska rješenja?

Za razliku od izolacijskih materijala na bazi naftnih derivata, ROCKWOOL proizvodi su izrađeni od kamena. To znači da je ROCKWOOL kamena vuna prirodni materijal visokih performansi, a istovremeno vrlo otporan na plijesan i gljivice. Jednostavan je za rad, iznimno izdržljiv i što je bitno, negoriv.

Želite saznati više?

Odgovor pronađite u našim informativnim listovima kojima želimo odgovoriti na vaša najčešće postavljana pitanja o svojstvima izolacije od kamene vune.

reference, wall, wall insulation, etics, family, house, home, garden, outside, single-familiy house, single-family home, single family house, dr. sälzer haus, germany, job 4994

Pronađite najbližeg distributera ROCKWOOL proizvoda:

search

Showing
Offices & Factories near you