Održivost i cirkularnost

Održivi proizvodi

U kružnoj ekonomiji proizvodi bi se trebali upotrebljavati što je duže moguće – i potom reciklirati u najvećoj mogućoj mjeri kada dosegnu kraj svoga uporabnog vijeka. Nudimo dugotrajna rješenja za zgrade – poput izolacije, akustičnih stropova i vanjskih fasada koje se mogu beskonačno reciklirati.  Služimo se prirodnim proizvodom, vulkanskom stijenom, kako bismo prirodi dali nešto zauzvrat. Zahvaljujući jedinstvenoj dugotrajnosti i mogućnosti recikliranja ROCKWOOL proizvoda, kupcima možemo pomoći u stvaranju otpornijih zgrada i gradova koji u konačnici obogaćuju moderan način života. 

Građevinski sektor proizvodi približno trećinu cjelokupnog otpada u svijetu, a veliki dio te količine završava na deponijima. Mi znamo da to ne mora biti tako. Zahvaljujući strukturi proizvodnje kamene vune, možemo upotrebljavati materijale koji bi inače završili na deponijima ili reciklirani u proizvode slabije kvalitete. Zapravo, jedna trećina sirovina koje upotrebljavamo u proizvodnji prenamijenjeni je otpad iz drugih industrija, elektroenergetskih postrojenja i komunalnih postrojenja za obradu otpadnih voda. 

Rockworld imagery, circularity, recycling, reuse
Kamena vuna može se potpuno reciklirati. Zapravo, može se uvijek iznova reciklirati...

Jeste li znali?

Energetski učinkovita renoviranja zgrada u kojima se upotrebljavaju naša rješenja doprinose smanjenju potrošnje energije, kako danas tako i u budućnosti.   Pravilno projektirane i izolirane zgrade ključne su u postizanju optimalne energetske učinkovitosti i održivih gradova.

RockWorld imagery, The big picture, city, water, urban

Priče o našem načinu razmišljanja

Čitajte priče o našem načinu razmišljanja

Teme

Učitaj više