ROCKWOOL ploče preporučuju se za toplinsku, zvučnu i protupožarnu zaštitu plivajućih podova kod stambenih i poslovnih prostora. Ugrađuju se ispod armirano cementnih estriha ili sličnih mokrih estriha ojačanih armaturom.

Najbolje rješenje za smanjenje udarnog zvuka kod međukatnih konstrukcija je postavljanje elastične komponente, primjerice ploča kamene vune između dviju krutih površina, poput estriha i nosive konstrukcije. Za takve proizvode bitno je da su dovoljno elastični kako bi ublažili vibracije od udarnog zvuka, a isto tako dovoljno tvrdi kako bi preuzeli predviđeno opterećenje. Ovisno o karakteristikama plivajućeg poda, uz pravilno izvođenje, primjenom ploča kamene vune može se smanjiti razina udarnog zvuka (ΔLw) do 30 dB.

Kako bi se spriječilo nastajanje toplinskih i zvučnih mostova, kod ugradnje ploča potrebno je obratiti pažnju na sljedeće:

  • po svim obodnim konstrukcijama potrebno je postaviti rubne trake od kamene vune prije postavljanja samih ploča. Funkcija rubnih traka je sprječiti prijenos vibracija s estriha na vertikalne konstrukcije odnosno zidove, a kroz njih i na ostale konstrukcije objekta. Rubna traka se ugrađuje minimalno do visine gotovog estriha.
  • prije ugradnje mokrih estriha potrebno je na ploče postaviti PVC foliju kako ne bi došlo do prodora glazura između izolacijskih ploča, a time i pojave zvučnih i toplinskih mostova.

Filter proizvoda za izolaciju podova - cementni estrih

Odaberite odgovarajući proizvod za vaš projekt

Debljina (mm)

Širina (mm)

Dužina (mm)

Pronađite najbližeg distributera

search

Showing
Offices & Factories near you