Izolacija pregradnih zidova pomaže u smanjivanju buke i postizanju akustične ugode i privatnosti

Punjenjem šupljina između zidova proizvodima tvrtke ROCKWOOL povećavaju se akustične i toplinske performanse kao i zaštita od požara pa se tako i poboljšava osjećaj udobnosti prostora. 

Nudimo niz izolacijskih materijala za specifičnu primjenu u pregradnim zidovima, kod struktura suhomontažne gradnje (gipskartonske ploče), u zidovima, u drvu i kod lijepljenih obloga s obje strane.

Važeća nacionalna norma propisuje kako vertikalne pregrade među različitim stambenim jedinicama moraju ispunjavati minimalne zahtjeve: toplinske, zvučne, a kod pregradnih zidova i zahtjeve za zaštitu od požara. Osim što imaju funkcije toplinske i zvučne izolacije, pregradni zidovi osiguravaju i protupožarnu zaštitu tako što dijele zgradu u više zona u svrhu kontroliranja i sprječavanje širenja požara.

Preduvjet na koji treba obratiti najveću pozornost prilikom projektiranja i izvedbe izolacije za pregradne zidove predstavlja zvučna izolacija. Primjena dviju gipskartonskih i/ili gipsvlaknastih ploča s pregradnim izolacijskim elementom od vlakana kamene vune i u ovom slučaju stvara sustav “masa-opruga-masa”. Takva kombinacija omogućuje postizanje dobrih rezultata zvučne izolacije uz manje mase i debljine. 

Filter proizvoda za izolaciju pregradnih zidova

Odaberite odgovarajući proizvod za vaš projekt

Debljina (mm)

Širina (mm)

Dužina (mm)

Pronađite najbližeg distributera

search

Showing
Offices & Factories near you