Akustična svojstva

Grad koji nikada ne spava neće ga držati budnim

7 strengths of stone - Acoustic capabilities

Urbanizacija je često uzrok zbijanja infrastrukture i stambenih zgrada.

Od željeznice do tramvaja, cesta i zračnih luka, dobra infrastruktura ključna je za urbani život, koji može biti vrlo bučan. Nastale vibracije koje se prenose tlom, prometna buka, a ponajviše zagađenje bukom uzrokovano ljudskom aktivnošću imaju ozbiljan i negativan utjecaj na našu dobrobit, osobito u gusto naseljenim područjima.

Zaštita od neželjene buke može imati pozitivan učinak na našu fiziologiju, sposobnost učenja i društveno ponašanje. ROCKWOOL proizvodi odlikuju se velikom gustoćom i vlaknastom strukturom, zbog čega su iznimno otporni na protok zvučnih valova i izvrsni za smanjenje buke i apsorpciju zvuka. To znači da uz njih i najbučnije urbano okruženje zvuči tiše. 

Philharmonie de Paris, Acoustic Capabilities
Struktura kamene vune može se obraditi tako da izolira i kontrolira vibracije i buku gradskih transportnih sustava, smanjujući njihov štetni utjecaj na ljude i zgrade.
Ako živite u blizini zračne luke i vaš je krov izoliran kamenom vunom ROCKWOOL, buka u vašoj kući smanjuje se za 40%.

Jeste li znali?

Kamena vuna ima otvorenu, poroznu strukturu koja ROCKWOOL proizvode čini izrazito učinkovitim prirodnim upijačima zvuka. U školama u kojima nema apsorpcije zvuka, djeca propuste i do 25% riječi koje izgovori njihov učitelj.

RockWorld imagery,The Big Picture, kids, school, people, children

Koristimo 7 snaga kamena kako bismo se suočili s najvećim globalnim izazovima.

Naši proizvodi pomažu vam ispuniti izazove suvremenog života - postići ugodne i sigurne uvjete uz učinkovito raspolaganje resursima.