Cirkularnost

Neprestano stvaranje nove vrijednosti iz starih materijala

7 strengths of stone - Circularity

Kamena vuna se može uvijek iznova reciklirati.

Kamen je jedna od najrasprostranjenijih sirovina na planetu, no i dalje moramo paziti na to kako iskorištavamo održive resurse. Našu smo tehnologiju razvili na način koji nam omogućuje upotrebljavanje otpadnih materijala iz drugih industrija kao alternativnih sirovina. Građevinski sektor proizvodi trećinu cjelokupnog otpada, a veliki dio te količine danas završava na deponijima. Stoga također moramo spriječiti pretvaranje naših građevinskih proizvoda u otpad. To postižemo proizvodnjom dugotrajnih proizvoda koji se mogu reciklirati i ponudom usluge recikliranja. 

Naši se proizvodi mogu lako ukloniti prilikom obnove ili rušenja objekta i potom reciklirati u nove proizvode. Zapravo, kamena se vuna može uvijek iznova reciklirati u novu kamenu vunu. To je važan element „kružnog” poslovnog modela – još jednog načina na koji možete sudjelovati u našoj viziji održivih gradova budućnosti.

Recycle, sustainability, energy efficiency
Kamen se može upotrebljavati uvijek iznova.

Jeste li znali?

Za naš hortikulturni proizvod Grodan koji se upotrebljava u staklenicima osmislili smo i sustav povrata. Danas više od 90 % korisnika proizvoda Grodan u EU-u može upotrebljavati naša reciklirana rješenja, a mi neprestano radimo na proširenju tih usluga.

Man checking green basil plants in greenhouse.  GRODAN, Green, Horticulture.

Koristimo 7 snaga kamena kako bismo se suočili s najvećim globalnim izazovima.

Naši proizvodi pomažu vam ispuniti izazove suvremenog života - postići ugodne i sigurne uvjete uz učinkovito raspolaganje resursima.