Gospodarenje vodom

Kako prehraniti dvostruko više ljudi s upola manje resursa?

7 strengths of stone - Water properties

Inovativna hortikultura ključ je sigurne opskrbe hranom

Rastući broj stanovnika opterećenje je za tradicionalnu proizvodnju hrane i potiče nas na bolje upravljanje našim najdragocjenijim resursom, vodom. Kamena vuna može se obraditi na način da po potrebi upija ili odbija vodu ili omogućava njeno cirkuliranje u stakleniku.  Na taj način pomaže rješavati niz izazova prilikom gospodarenja vodom. 

Naš proizvod Grodan pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta pri uzgoju svježeg voća i povrća uz potrošnju vode koja je 75 % niža u usporedbi s uzgojem u tlu.

U urbanom okruženju, naši proizvodi pridonose smanjenju učinaka snažnih pljuskova brzim pražnjenjem vode s krovova i ostalih tvrdih površina u podzemne bazene od kamene vune, odakle voda polako može prodrijeti ispod zemlje i obnoviti zalihe podzemnih voda.

RockWorld imagery, The big picture, sea, rocks, water
Uz pomoć kamena možemo upravljati tokom vode.

Jeste li znali?

Da se sve rajčice uzgojene 2016. godine u kamenoj vuni u staklenicima Beneluxa zamjene rajčicama uzgojenim u tlu na otvorenim poljima na području Sredozemlja, za navodnjavanje bi trebalo 65 milijardi litara vode više.

Girl watering green house

Koristimo 7 snaga kamena kako bismo se suočili s najvećim globalnim izazovima.

Naši proizvodi pomažu vam ispuniti izazove suvremenog života - postići ugodne i sigurne uvjete uz učinkovito raspolaganje resursima.