Zdrav radni prostor

Kombinirajući divan dizajn s održivim materijalima, ovo poslovno sjedište postaje savršeno okruženje za rad

U danskom poduzeću za pružanje zdravstvenih usluga Novo Nordisk, predvodniku u liječenju dijabetesa, željeli su da njihovo novo poslovno sjedište odražava nasljeđe poduzeća, no da istodobno tvori svjetlom ispunjen i otvoren prostor koji zaposlenicima nudi sigurno i zdravo radno okruženje. Poduzeće Henning Larsen Architects ponudilo je odgovor u obliku elegantnog kružnog dizajna nadahnutog oblikom molekula inzulina, s mnoštvom referencija na tradiciju skandinavskog dizajna, koji je izrađen od održivih materijala.

Zbog oblika zgrade i njezina velikog, otvorenog atrija, trebalo je postaviti zvučnu izolaciju koja se lako prilagođava zaobljenim plohama i ujedno onemogućuje neželjenim zvukovima da ometaju mir unutar toga prostora. Zbog toga su arhitekti odabrali proizvode Rockfon® za vodoravne i okomite plohe atrija. Prema arhitektu Sørenu Øllgaardu, “Rockfon® Mono® Acoustic omogućio nam je da izradimo divan dizajn s neprekinutim plohama koje povezuju prostor u jednu cjelinu. Povrh toga, dodatno nas je razveselila mogućnost izrade ovih fleksibilnih stropova i zidova koji svejedno zadržavaju svoja dobra akustička svojstva.” Øllgaard je komentirao i estetsku vrijednost proizvoda Rockfon: „Zahvaljujući neprekinutim površinama stvara dojam objedinjenosti, privlači svjetlost na uzbudljiv način i pruža zanimljiviji izgled svojim rustičnim plohama.”

Sigurnost od požara također je bila iznimno važna u ovoj novoj zgradi, ne samo radi radi zaštite zaposlenika, nego i radi zaštite dragocjenog intelektualnog vlasništva i laboratorijske opreme koji se u njoj nalaze. Za ispunjavanje visokih protupožarnih standarda poduzeća Novo Nordisk, upotrijebljena su ROCKWOOL Conlit® rješenja u spoju s vanjskom krovnom izolacijom.

Komentirajući projekt, direktor marketinga ROCKWOOL Grupe Christian Jølck rekao je sljedeće:

„Ponosni smo što je ROCKWOOL Grupa odabrana kao dobavljač izolacije za ove fantastične zgrade… naše rješenje poboljšava dobrobit ljudi u zatvorenom prostoru pružajući ugodnu unutarnju klimu i dobro akustičko okruženje svima onima koji borave u zgradama.’’

Kopenhagen, Danska

Lokacija projekta

Novo Nordisk A/S,
Novo Allé, 2880 Bagsvaerd,
Denmark.

Novo Nordisk Corporate Headquarters, Aesthetics

Poslovno sjedište poduzeća Novo Nordisk, Danska

Podaci o projektu

Godina2013.
Vrsta objektaPoslovno sjedište
PrimjenaIzolacija atrija i krova
Vrsta proizvodaRockfon® Mono® Acoustic, Rockfon Industrial, ROCKWOOL Conlit®
„Zahvaljujući neprekinutim površinama stvara dojam objedinjenosti, privlači svjetlost na uzbudljiv način i pruža zanimljiviji izgled svojim rustičnim plohama.”

Søren Øllgaard

Arhitekt