Moderno radno mjesto u povijesnoj četvrti

Učinkovitom izolacijom do savršene uredske klime u srcu Bukurešta

Da bi privukle najbolja poduzeća, današnje uredske zgrade moraju se nalaziti na privlačnoj lokaciji, ali i ispunjavati najviše standarde ugode i sigurnosti. I budući da je održivost visoko na popisu prioriteta poslovanja, dobre performanse u pogledu zaštite okoliša postaju sve važnije.

Inovativna izolacija pomogla je novoizgrađenom objektu Landmark u Bukureštu da svojim poslovnim zakupcima ponudi najbolje iz svih svjetova. To znači da ured u povijesno očuvanom središtu glavnog grada Rumunjske zaposlenicima može pružiti ugodno i tiho radno okruženje zaštićeno od požara, a poduzeću za koje rade ujedno pomoći da smanji svoj utjecaj na okoliš.

Graditelji zgrade Landmark odabrali su ROCKWOOL izolaciju dvostruke gustoće za ventiliranu fasadu koja omogućuje ugodnu temperaturu tijekom cijele godine, unatoč vrućim ljetima i hladnim zimama Bukurešta. Time se ujedno smanjuje potreba za klimatizacijom, što znači da će stanari dobivati manje račune za električnu energiju. ROCKWOOL izolacija upotrijebljena je u svim stropovima i zidovima troetažnog podzemnog parkirališta za automobile u zgradi Landmark, u svrhu regulacije temperature i zaštite od buke i požara. Zgrada je time postigla ocjenu „vrlo dobar” prema sustavu ocjenjivanja BREEAM.

Izolacija od kamene vune pomogla je tvorcima zgrade Landmark da ostvare svoju ambiciju stvaranja privlačnih i iznimno kvalitetnih uredskih prostora. To potvrđuje i Constantin Banu, generalni direktor investotora Alecsandri Estates: „Imali smo iznimno stroge zahtjeve u pogledu kvalitete materijala i opreme upotrijebljenih u našoj zgradi pa smo stoga odabrali partnerstvo s ROCKWOOL Grupom. U sklopu ovog projekta uspjeli smo osmisliti vrlo dobro izbalansirano okruženje koje obogaćuje arhitekturu središnje poslovne četvrti i stvara vrlo ugodan unutarnji i vanjski ambijent.

Bukurešt, Rumunjska

Lokacija projekta

Strada Vasile Alecsandri 4,
Bucharest,
Romania

The Landmark Bucharest, Aesthetics

The Landmark, Rumunjska

Podaci o projektu

Godina2015.
Vrsta objektaUredska zgrada
PrimjenaFasadna, stropna i zidna izolacija
Vrsta proizvodaAirrock HD FB1, Ceilingrock, Frontrock  Max Plus
„U sklopu ovog projekta uspjeli smo osmisliti vrlo dobro izbalansirano okruženje koje obogaćuje arhitekturu središnje poslovne četvrti i stvara vrlo ugodan unutarnji i vanjski ambijent.”

Constantin Banu

Generalni direktor, Alecsandri Estates