Često postavljana pitanja (FAQ)

Zatražite svoj besplatni promotivni paket

Pročitajte odgovore na najčešća pitanja vlasnika kuća i stanova

1) Što je kamena vuna?

ROCKWOOL izolacija od kamene vune prirodni je proizvod napravljen od kamena koji čini dom energetski učinkovitijim i štiti ga od požara, vlage i plijesni. 

2) Kako nastaje kamena vuna?

Kamena vuna je prirodni izolacijski materijal koji u svom sastavu ima oko 98% kamena. Postupak proizvodnje imitira prirodne aktivnosti vulkana - u mlaz otopljenog kamena upuhuje se zrak i nastaju vlakna kamene vune. Dodavanjem male količine veziva formira se konačni proizvod.

3) Je li kamena vuna sigurna za zdravlje?

ROCKWOOL kamena vuna zadovoljava sve zahtjeve oznake Q europske direktive (EC) No. 1272/2008 - proizvedena je od vlakana koji nisu klasificirani kao opasni, biorazgradiva je i pri udisanju se vlakna vrlo brzo razgrađuju i izlučuju iz tijela.

4) Zašto izabrati izolaciju od kamene vune?

Budući da je izrađena od kamena, ROCKWOOL izolacija je nezapaljiva. Može izdržati temperature iznad 1000°C. To je mnogo više od onoga što se može očekivati ​​od izolacije izrađene od drugih materijala, što kamenu vunu čini sigurnijim izborom koji vas štiti od požara.

5) Koliko održavanja zahtijeva izolacija od kamene vune?

ROCKWOOL izolacija od kamene vune s vremenom ne mijenja oblik, izobličuje se ili savija. Paropropusna je te ne pogoduje nastanku vlage i plijesni. Jednom kada se ugradi, ne morate se uopće brinuti o njoj. Naši proizvodi zadržavaju vrhunske performanse i nakon 55 godina.

6) Kako mogu postići maksimalnu udobnost u svom domu?

Ugradnjom ROCKWOOL izolacije pobrinut ćete se da u vašem domu bude ugodna temperatura tijekom cijele godine. Također će smanjiti buku i pružiti vam veću sigurnost u slučaju požara.

7) Što se događa ako se ROCKWOOL izolacija namoči?

ROCKWOOL izolacija je otporna na vlagu, ali paropropusna. U slučaju da izolacija postane vlažna ili mokra, treba ju pustiti da se prirodno osuši. Kada se osuši, izolacija je jednako učinkovita kao i ranije.

ROCKWOOL izolacija je vodoodbojna. To znači da znači da će voda koja dođe u kontakt s vanjskom površinom ploče od kamene vune s nje oteći i neće ju upiti. 

8) Jesu li ROCKWOOL proizvodi otporni na plijesan i štetočine?

ROCKWOOL proizvodi su anorganski što znači da ne osiguravaju izvor hrane. To je prirodno inertan materijal, otporan na trulež. Ne podržava razvoj gljivica, plijesni ni bakterija te je „nepodoban“ materijal za razvoj insekata ili drugih organizama. Testirani su na otpornost na gljivice i prolaze s nultim rastom gljivica.

Više sadržaja za renovaciju vašeg doma:

Cherasco Passive House, Circularity, night

01

ROCKWOOL izolacija od kamene vune u akciji

Inspirirajte se kućom koja je postojana u svim vremenskim uvjetima.

Saznajte više
Hands, Thumps Up, Down, Good, Bad, Benefits, Disadvantages

02

Odabir pravog izvođača radova za vaš projekt

Prva velika odluka prilikom renovacije: kako odabrati kvalitetnog izvođača radova?

Saznajte više
People, Humans, Office, Working,

03

Često postavljana pitanja (FAQ)

Pronađite odgovore na najčešća pitanja.

Saznajte više
thermocheck, thermography, tool, ipad on a desk, germany

04

Vizualizacija projekta

Pogledajte naš online alat koji vizualizira primjenu ROCKWOOL proizvoda.

Saznajte više

Pronađite najbližeg distributera ROCKWOOL proizvoda:

search

Showing
Offices & Factories near you