Toplinska svojstva

Optimalna temperatura, bez obzira na vanjske vremenske uvjete

7 strengths of stone - Thermal properties

Održavanje ravnomjerne unutarnje temperature bolje je i za vas i za vaš okoliš

Ona je preduvjet za postizanje zdravijih i ugodnijih životnih i radnih uvjeta i pridonosi napretku ljudi, osobito u urbanim okruženjima. Održavanjem temperature drastično se može smanjiti trošak grijanja, hlađenja i ventilacije, kao i ugljični otisak objekta.

ROCKWOOL izolacija iznimno je fleksibilan materijal koji u svim prostorima djeluje kao zaštita od promjena temperature. 

Smanjivanjem protoka zraka i toplinskog toka naši proizvodi zadržavaju svoj oblik i gustoću, a time i svoje maksimalne performanse tijekom cijelog životnog vijeka zgrade. Oni su dio našeg nastojanja da izgradimo održive gradove koji potiču napredovanje i razvoj ljudskog društva. 

Proizvodi od kamene vune stvaraju zdrava unutarnja okruženja za sve.

Osim što održavaju optimalnu temperaturu, toplinska svojstva kamena pridonose zaštiti ljudi i imovine od plijesni i drugih gljivica. Zahvaljujući tome, arhitekti mogu graditi zgrade koje nas ne štite samo od vremenskih uvjeta, nego nam pružaju sigurno i ugodno unutarnje okruženje potičući nas na zdraviji život.

Zgrade, baš kao i ljudi, moraju čuvati svoje zdravlje. Kamena vuna je paropropusna, što znači da omogućuje prolazak vlage kroz zidove i van iz zgrade. Time se zgrade štite od oštećenja uslijed truljenja, plijesni i vlage.

People, Humans, Thermostat, Indoor comfort, Thermal properties, Woman, Home
Toplinska svojstva naših proizvoda proizlaze iz sićušnih džepova zraka uhvaćenih unutar fizičke strukture kamene vune. Ti džepovi zraka omogućuju izolaciji da
spriječi ulazak vrućeg zraka u toplim klimama ili ga zadrži unutra u hladnim klimama.

Jeste li znali?

Vlaga i plijesan mogu imati štetan utjecaj na zdravlje građevnih materijala zgrade, njezina toplinska svojstva i zdravlje dišnih organa stanara. Razumijevanje prozračnosti ključno je za gradnju zdravih, dugotrajnih i funkcionalnih objekata.

RockWorld imagery,The Big Picture, poeple, view, woman

Koristimo 7 snaga kamena kako bismo se suočili s najvećim globalnim izazovima.

Naši proizvodi pomažu vam ispuniti izazove suvremenog života - postići ugodne i sigurne uvjete uz učinkovito raspolaganje resursima.